Klantenservice
0
Cleanation - Donderdag 4 November 2019

Moet ik mijn auto voorzien van wax en waarom?

WAAROM MOET IK MIJN AUTO WAXEN?

Een aantal mensen ziet een waxbeurt vaak als een extra luxe voor hun auto, iets dat af en toe wordt gedaan om hun auto wat extra glans te geven. Maar dit is waar ze zich vergissen; Het waxen van uw auto is zeker een activiteit die regelmatig moet worden uitgevoerd. Te vaak voeren autobezitters routineonderhoud uit aan de motor van hun auto, maar negeren ze de buitenkant volledig, behalve een paar bezoeken door de wasstraat van het benzinestation. Tegelijkertijd heeft de buitenkant van uw auto regelmatig onderhoud nodig. Hoewel het negeren van uw lakwerk mogelijk geen mechanische problemen met het voertuig tot gevolg heeft, kan het een lagere inruilwaarde opleveren, vergelijkbaar met het feit dat u uw olie nooit heeft vervangen of uw auto heeft laten afstemmen. Regelmatig onderhoud aan de buitenkant kan ervoor zorgen dat uw auto of vrachtwagen er na aankoop jarenlang als nieuw uitziet.

 

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook echt niet alleen een esthetisch voordeel is, regelmatig waxen helpt om de lak en de blanke lak van uw auto te beschermen door essentiële oliën in de lak te beschermen die helpen beschermen tegen oxidatie. Dit gebeurt wanneer de o2 (zuurstof) moleculen in de lucht werken als reactie op, en in deze situatie, de vrije radicalen in de lak branden. Het eindresultaat is een dof resultaat, en waxen kan zeker helpen om dit onaangename proces te minimaliseren. Door regelmatig in de wax te zetten, wordt de lak ook beschermd tegen de dagelijkse slijtage van onze voertuigen door blootstelling aan de buitenomgeving. Vogelpoep, wind, regen, hagelbuien, boomsap, smog, uv-zonnestralen - maak je keuze. Momenteel zijn er tal van gevaren voor de sprankelende afwerking van uw auto.

 

HOE VAAK MOET IK MIJN AUTO WAXEN?

Wat betreft hoe vaak een persoon zijn voertuig zou moeten waxen, vindt u verschillende antwoorden op basis aan wie u het vraagt. Waxleveranciers suggereren dat mensen ongeveer elke 3 tot 4 maanden een nieuwe coating aanbrengen. Van modernere synthetische waxen word gezegd dat ze een jaar lang goede bescherming kunnen bieden. Dit is ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, vrije tijd en geld. Als je regelmatig een showroomafwerking wilt en de middelen hebt om dit te realiseren, wil je misschien het lak elke maand voorzien wax. Voertuigen die in garages worden achtergelaten, kunnen langer meegaan zonder een waxbeurt in vergelijking met voertuigen die zijn blootgesteld aan de elementen van de omgeving.

 

HOE WEET IK OF MIJN AUTO IN DE WAX MOET WORDEN GEZET?

Afgezien van persoonlijke voorkeuren en suggesties, zijn er een simpele eenvoudige controle die u kunt uitvoeren om erachter te komen of het tijd is om de wax te voorschijn te halen. De beproefde water parel controle is er één. Bekijk tijdens het wassen goed hoe het water reageert op het oppervlak. Als het correct parelt, betekent dit dat uw vorige waxbeurt nog steeds goed werkt. Als het water echter helemaal niet parelt en grote "vellen" op het oppervlak vormt, is het tijd voor wax.

Nieuws & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »