Klantenservice
0
Cleanation - Zaterdag 6 December 2019

Houd uw auto in de winter schoon en veilig

De winter vormt om verschillende redenen een van de grootste uitdagingen voor bestuurders en voertuigeigenaren. Door extreme en onvoorspelbare omstandigheden is autorijden op zich al een punt van zorg, om nog maar te zwijgen over de verzorging en veiligheid van het voertuig. Autorijden in de winter kan een overweldigende iets zijn, en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen kan bestuurders gemoedsrust geven. Er zijn stappen om het risico op ongevallen en letsel te verminderen en onnodige schade en slijtage aan uw auto te voorkomen.

 

Moet je je auto wassen in de winter?

Veel autobezitters proberen af ​​te zien van de autowasstraat in de winter, met het gevoel dat het geen zin heeft om een ​​auto te wassen die binnen enkele minuten weer vuil wordt nadat hij weer op de met zout en modder bedekte wegen is teruggebracht. Het is vrij gemakkelijk te begrijpen dat automobilisten aarzelen bij een winterwasbeurt, vooral bij temperaturen onder het vriespunt, wanneer het risico bestaat dat deuren en sloten dichtvriezen omdat water te snel in ijs verandert.

 

Ik kan het zeker begrijpen dat je niet je auto wilt wassen bij koud winterweer. Een professionele autowasstraat lost dit aanzienlijke probleem echter op door al dit ongewenste werk voor u uit handen te nemen. Het is snel en gemakkelijk met indrukwekkende resultaten voor de prestaties en veiligheid van uw voertuig.

 

Wat kunnen de winterelementen met uw geliefde auto doen?

De winter is over het algemeen het slechtste seizoen voor autoschade en voertuigproblemen. De combinatie van storende koude temperaturen en zout en zand over de hele weg vormt een aanval op uw voertuig, waardoor de duurzaamheid en het oplossend vermogen worden getest. Deze zware omstandigheden kunnen een verscheidenheid aan problemen veroorzaken, zoals mechanische problemen, problemen met vloeistoffen en schade aan de carrosserie van uw auto.

 

Door uw auto tijdens deze veeleisende maanden schoon en goed onderhouden te houden, kunt u onomkeerbare schade door roest en corrosie voorkomen en blijven de mechanische en vloeistofsystemen in uw auto soepel werken.

 

Koud weer problemen voor uw voertuig

Afgezien van zorgen over roest en corrosie, zijn er nog veel andere potentiële problemen die in de winter grotere risico's met zich meebrengen.

 

Vloeistoffen

Het is van cruciaal belang dat alle belangrijke vloeistoffen die ervoor zorgen dat uw auto goed blijft werken, worden bijgevuld en niet verontreinigd. Dit omvat zaken als olie, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof, transmissievloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof. Deze vloeistoffen worden allemaal stroperiger bij koud weer en moeten worden gecontroleerd. Vloeistofniveaus en kwaliteit moeten de hele winter regelmatig worden gecontroleerd.

 

Accu

Oudere accu's die in de zomer prima werken, kunnen bestuurders in de winter hoofdpijn bezorgen. accu's moeten routinematig worden geïnspecteerd om te controleren op tekenen van roest en corrosie, en indien nodig worden vervangen om te voorkomen dat ze leeg lopen in de bittere kou.

 

Ruitenwissers

Functionele ruitenwissers zijn essentieel in winterse weersomstandigheden om veilig zicht tijdens het rijden te garanderen. Extreme kou kan ervoor zorgen dat wissers barsten en scheuren, waardoor ze ondoelmatig worden. Wisserbladen moeten regelmatig worden vervangen om winterincidenten te voorkomen.

 

Professionele autowasstraat in de winter

Er zijn veel voordelen verbonden aan het regelmatig wassen van auto's in de winter. De professionele autowasstraat is tegenwoordig zo goed dat elke centimeter zout en vuil van uw voertuig word verwijderd. Dit geldt ook voor het onderstel waar roestvorming de grootste bedreiging vormt. Door regelmatig door een professionele autowasstraat te rijden houd u uw auto schoon en veilig waardoor uw zicht op de weg optimaal blijft.

Nieuws & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »