Klantenservice
0
Cleanation - Woensdag 6 Februari 2019

Hoevaak moet je je auto wassen?

Het bezitten van een voertuig is een aanzienlijke investering, gezien hoeveel u uitgeeft aan het onderhoud ervan - remblokken, bandenrotaties en olieverversingen zijn slechts enkele van de verantwoordelijkheden. Heb je er ooit bij stilgestaan ​​dat het wassen van je auto ook een investering kan zijn? Hoe vaak moet u het doen en waarom is het belangrijk?

 

Er zijn momenten waarop het duidelijk wordt dat uw auto gewassen moet worden, zoals bijvoorbeeld de hele dag rijden over een stoffige, onverharde weg. Of als vogels poepen op de motorkap van je auto als je onder een boom geparkeerd staat.

 

Maar heb je er ooit aan gedacht om je auto te wassen als onderdeel van het onderhoudsschema? Er zijn tal van redenen waarom u uw auto regelmatig kunt wassen, of het nu gaat om het beschermen van de lak en het minimaliseren van roest om de levensduur te verlengen of om de onberispelijke staat van de auto te behouden om de inruilwaarde op de weg te verhogen.

 

Hoe vaak is genoeg?

Als algemene vuistregel adviseren experts om uw auto het hele jaar of om de twee weken te wassen . Als u in een zoute omgeving woont - hetzij door zout, vrachtwagens die over de winterwegen rijden of een nabijgelegen oceaan - moet u het waarschijnlijk nog meer wassen, aangezien zout metaal aantast, wat roest tot gevolg heeft.

 

En hoewel de meeste mensen denken dat het wassen van de auto een zomerse klus is, moet je hem in de winter ook nog vaker wassen. Een van de ergste winter is zout van wegen, dat op het lak van de auto vastklemt en grote schade aanricht. Regelmatige bezoeken aan de wasstraat en in het bijzonder aan die met handbediende wasstraten, zullen helpen om uw auto te beschermen tegen ophoping van zout.

 

Het interieur van uw auto wordt uiteraard blootgesteld aan minder dode insecten en minder zout, maar moet nog steeds worden schoongemaakt. Om deeltjes zoals droge ontbijtgranen, hondenhaar en gedroogde bladeren van uw vloermatten en uit zitkloven te krijgen, kunt u een stofzuigslang proberen. Als u tijdens het stofzuigen vlekken ziet, kunt u een vlekkenreiniger voor bekleding gebruiken om ze te verwijderen. 

 

Om te voorkomen dat de lederen stoelen verouderen en barsten, moet u ze ten minste na elke drie maanden, conditioneren en reinigen. Als autorijden uw beroep is of als het interieur van de auto aan de zon wordt blootgesteld, moet u de lederen stoelen na elke twee maanden onderhouden en reinigen.

 

5 redenen om uw auto te regelmatig te wassen.

1. Reiniging verwijdert vuil

Terwijl u uw auto gebruikt om aan uw transportbehoeften te voldoen, heeft het interieur en exterieur meestal de neiging om vuil te verzamelen. Om het vuil zoals moddervlekken, regensporen en stof dat zich aan de binnen- en buitenkant nestelt te verwijderen, is het belangrijk dat u uw auto wast. Als u er niet mee goed omgaat, kan het vuil in uw auto de esthetische aantrekkingskracht van uw auto verstoren, zoals het lakwerk, en het kan ook interieurcomponenten zoals het airconditioningsysteem beschadigen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat hoe meer vlekken en regenvlekken zich op uw auto verzamelen, hoe groter het risico dat de lak onherroepelijk wordt beschadigd.

 

2. Om uw auto netjes en stijlvol te houden

Als trotse eigenaar van uw auto zult u altijd trotser zijn wanneer u rondrijdt in een ongerept en schoon voertuig . Een schone auto is aantrekkelijker voor andere mensen en kan je een goed gevoel over jezelf geven. Door het interieur van uw auto schoon te houden, kunt u ook de ophoping van ziektekiemen, bacteriën en andere ziekteverwekkende organismen voorkomen. Bovendien, als u uw auto schoonmaakt, heeft u altijd een interieur dat schoon en fris ruikt.

 

3. Een schone auto schept vertrouwen

Als je net als ik, naar een belangrijke vergadering gaat, een date, een klantenbijeenkomst of een sollicitatiegesprek, dan trek je ook altijd schone kleren aan, toch? Op dezelfde manier kan rijden in een schone auto een enorme boost zijn voor het zelfvertrouwen. Met een schone auto hoef je niet bang te zijn om andere mensen uit te nodigen voor een ritje. Als je baas je bijvoorbeeld om een ​​ritje vraagt ​​en je rijdt in een schone auto, dan ben je zelfverzekerd genoeg om ze te verwelkomen voor een ritje.

 

4. Een schone auto valt op

U kunt ervoor zorgen dat uw auto altijd opvalt door hem schoon en fris te houden. Of u nu een nieuwe auto of een gebruikte auto heeft, hij zal altijd opvallen op de weg of op een parkeerplaats als hij schoon is. Als je in een vintage voertuig rijdt dat schoon is, kun je nostalgie bij andere mensen opwekken en niet te vergeten dat je rit esthetisch aantrekkelijk zal zijn voor degenen die het zien.

 

5. Het schoonmaken van uw auto kan de inruilwaarde verhogen

Het regelmatig schoonmaken van uw voertuig kan de inruilwaarde enorm verhogen. Regelmatig schoonmaken helpt meestal om het lakwerk van uw auto te behouden, wat een grote bepalende factor is bij het berekenen van de inruilwaarde. Door het interieur van uw auto regelmatig schoon te maken, kunt u deze in perfecte staat houden, wat ongetwijfeld de inruilwaarde zal verhogen. Als autobezitter dient u altijd maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw auto schoon en fris blijft. Dit kan zijn door het voertuig regelmatig te wassen of door het naar de wasstraat te brengen. Er is immers een gezegde dat uw auto uw eigen persoonlijkheid weerspiegelt.

Nieuws & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »