Klantenservice
0
Cleanation - Maandag 8 Maart 2020

Hoe verwijder ik boomhars van mijn lak

Boomhars is echt een van de ergste dingen die met de lak van een voertuig kunnen gebeuren. Het is buitengewoon moeilijk te verwijderen en kan meer schade aanrichten dan zowat elke andere verontreiniging.

 

Boomhars is uitzonderlijk plakkerig en problematisch. Hars druppelt op de auto, 'bakt' in de zon en stolt tot een harsachtige substantie. Het vreet dan de blanke lak van de auto weg. Het is bijna onmogelijk de hars met standaard autowastechnieken, sprayreinigers, en zelfs oplosmiddelen kunnen dit opgedroogde hars mogelijk niet verwijderen.

 

Als remedie wordt polijstmiddel gebruikt. Polijstmiddel verwijdert vuil, vuil, vet en krassen die achterblijven na een goede wasbeurt. Oplosmiddelen in de lak zorgen ervoor dat onzuiverheden van het lakoppervlak kunnen worden verwijderd of op zijn minst worden verminderd en de glans naar voren komt.

Polijstmiddel moet worden gebruikt in een meerfasig proces van het verzorgen van de lak van uw voertuig, omdat het, hoewel het uw auto er na voltooiing geweldig kan laten uitzien, de lak niet afdicht of beschermt. Waxen is de enige echte manier om de lak van uw auto te beschermen en moet na het polijsten worden voltooid.

 

Hoe u boomhars van uw auto kunt verwijderen zonder polijsten

1. Was en droog uw auto zoals gewoonlijk

Gebruik shampoo en warm water om je auto schoon te maken en droog hem daarna af. Door uw auto te wassen en te drogen, zorgt u ervoor dat de stappen die volgen zo praktisch mogelijk zijn.

Als je geluk hebt, kun je met deze stap zelfs het hars verwijderen, ervan uitgaande dat het niet erg vastzit.

Als je je auto wast voordat je het hars verwijdert, kun je zien waar al het hars is en zul je veel meer voldoening halen uit een smetteloze auto als je klaar bent met dit proces.

 

2. Zoek de plekken met hars

Zoals we al zeiden, zullen de plekken met hars zichtbaar zijn als typisch verharde, heldere of roodachtige verhogingen. Als ze er al een tijdje zijn, kunnen ze de lak van uw auto beginnen te verslinden en kunnen ze ook worden omringd door de gebieden van achteruitgang die typerend zijn voor de langdurige aanwezigheid van verhard hars.

 

3. Breng een teer verwijderaar (of ontsmettingsalcohol) aan op de hars plekken

Nu je weet waar het sap zich bevindt, kun je in de kern gaan om het te verwijderen. Giet enkele druppels teer verwijderaar (Tar Remover) op een schoon washandje of badstof.

Als u dit product niet wilt kopen, kunt u ook ontsmettingsalcohol proberen, hoewel het niet voor dit doel is ontworpen. Plaats de doek op het hars en druk het minimaal 30 seconden tot een minuut op het gebied (de druk zal de verwijderaar helpen om in het hars te trekken).

Nadat u de oplossing heeft laten werken, kunt u wat kracht gaan gebruiken om het hars weg te wrijven. Zorg ervoor dat u dit voorzichtig doet, want anders kunt u het sap over het oppervlak van uw auto verspreiden, waardoor een groter probleem ontstaat.

Als het hars echt is uitgehard en niet loslaat, kun je het gebied herhaaldelijk laten weken met meer oplossing of ontsmettingsalcohol en het vervolgens handmatig wegwrijven totdat je alles kwijt bent.

 

4. Verwijder hars van uw voorruit / ramen

Als het hars op uw voorruit of ramen is terechtgekomen, moet u allereerst beginnen: gebruik uw ruitenwissers niet op vers hars! Het verspreidt het gewoon uit en laat rommelige strepen achter die moeilijk te verwijderen zijn. In plaats daarvan kunt u dezelfde stappen hierboven volgen.

Je kunt ook een verfmesje gebruiken om de meest verharde stukjes sap uit het glas te verwijderen. Wees voorzichtig, want deze mesjes zijn vrij scherp. En zorg ervoor dat u het lemmet vlak langs het glasoppervlak houdt, zodat u geen krassen veroorzaakt, die nogal onaantrekkelijk zijn en het zicht na verloop van tijd kunnen belemmeren.

 

5. Afwerking

Zodra je al het hars van de lak en de ramen van je auto hebt gehaald, verwerk je de wax op de lak en maak je deze schoon met een detailleringsdoek. Hierdoor ziet uw auto er weer als nieuw uit met een mooie afwerking.

De wax zorgt ervoor dat de verf en blanke lak goed worden beschermd en dat toekomstige schade minder waarschijnlijk is.

 

Nieuws & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »