Klantenservice
0
Cleanation - Zondag 8 April 2019

Het leer van uw voertuig onderhouden

Om het lederen interieur van uw auto te onderhouden, zijn er twee zaken die aandacht vragen: conditionering en reiniging.

 

Nieuwe en gebruikte auto's moeten hun lederen interieur behouden. Het lederen interieur van een auto is het meest kwetsbare oppervlak van elke auto. Dit leer moet regelmatig worden geconditioneerd en gereinigd. Dit houdt het in stand, biedt bescherming en behoudt ook die nieuwe leergeur.

 

Het leer van een auto schoonmaken

Breng op elke sectie de gekozen interieurreiniger aan en reinig het leer grondig. Bij het reinigen van erg vuil leer helpt het gebruik van een borstel of doek. Als u klaar bent, is het belangrijk om een ​​vochtige handdoek te gebruiken om het oppervlak schoon te maken en ervoor te zorgen dat u alle residu verwijdert. Het leer moet vervolgens worden gedroogd door het te drogen met een schone, droge handdoek. Maak je geen zorgen over het gebruik van water. Het zal het niet beschadigen omdat leer in wezen is gemaakt of gelooid in water.

 

Hoe vaak moet leer worden schoongemaakt?

Een auto met een lederen interieur dat een donkere kleur heeft, moet twee tot drie keer per jaar worden schoongemaakt. Als een auto lichtgekleurd leer heeft, moet het veel vaker worden schoongemaakt. Als het vuil op lichtgekleurd leer duidelijk zichtbaar is, moet het misschien net zo vaak als om de twee maanden worden schoongemaakt. Tussen de schoonmaakbeurten door kan een vochtige handdoek worden gebruikt om het oppervlak grondig af te vegen. Hierdoor wordt het lichte vuil en stof verwijderd en wordt voorkomen dat dergelijke dingen in het leer worden verwerkt.

 

Er zijn twee dingen die ervoor kunnen zorgen dat leer versleten raakt. De ene is vuil en de andere is de vet van iemands huid. Huidvet veroorzaakt waarschijnlijk de meeste schade aan een leren oppervlak. Dit kan een probleem zijn als iemand regelmatig kleding draagt ​​die veel huid blootlegt, en regelmatig zonnebrandcrème of een ander soort lotion aanbrengt. Het is belangrijk om een ​​schoonmaakschema op te stellen en dit te volgen.

 

Hoe moet leer worden geconditioneerd?

Om leer te conditioneren, moet een leerconditioner op één gebied tegelijk worden aangebracht met een waxapplicator. De conditioner moet volledig worden ingewreven. De leerconditioner moet een paar minuten inwerken. Het overtollige materiaal moet worden verwijderd met een droge microvezel handdoek. Nadat de conditioner een paar minuten op het leer heeft gezeten, heeft het leer al het mogelijke vocht opgenomen. De rest zal verdampen en een witte wolk achterlaten aan de binnenkant van de autoruiten.

 

Waarom is het zo cruciaal om leer te conditioneren?

Leer heeft zijn natuurlijke oliën regelmatig nodig, anders wordt het droog en barst het. Door het leer te conditioneren, worden de natuurlijke oliën weer aangevuld, waardoor het leer zacht en soepel blijft. 

 

Hoe vaak moet leer worden geconditioneerd?

Het wordt aangeraden leer elke 30 tot 45 dagen te conditioneren. Ook de klimaatomstandigheden waarin de auto staat, spelen een rol. Als een auto zich in een vochtig klimaat bevindt, hoeft het leer niet zo vaak te worden geconditioneerd als in een droger klimaat. Als een auto in het oosten staat, zal een koude, droge winter het vocht uit het leer verwijderen, waardoor het droog en vatbaar is voor scheuren. Dit zal ook gebeuren als een auto wordt gebruikt tijdens de hete droge zomers.

Nieuws & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »